tochtenMet de Hoop kunnen zowel dagtochten als meerdaagse tochten worden gemaakt. Voor meerdaagse tochten kan in overleg gekozen worden voor 2 tot en met  6 personen. 


De thuishaven van de Hoop is de Bataviahaven in Lelystad maar in overleg kan ook voor andere vertrekhavens worden gekozen.

Er kan worden gekozen voor bestemmingen aan het IJsselmeer (Urk, Enkhuizen, Medeblik, Lemmer, Stavoren) of voor bestemmingen aan het Markermeer (Volendam, Amsterdam, Enkhuizen, Hoorn).

De relatiedagen zijn speciaal voor 4 groepen van maximaal 4 personen bestaande uit 1 gastheer en 3 gasten/relaties. Op die manier kunnen netwerken aan elkaar worden gekoppeld. Het is en all in arrangement met afsluitend een buffet. De vertrek en aankomshaven is Lelystad.

Voor dagtochten op zee is de uitvalsbasis in de meeste gevallen IJmuiden maar er kan ook voor andere havens worden gekozen. Aan andere uitvalshavens als de Bataviahaven zijn extra kosten verbonden.

Een speciaal arrangement is er voor dames en wel een combinatie van shoppen in outlet Bataviahaven, een High Tea aan boord en zeilen op het Markermeer.